keskiviikko 5. toukokuuta 2021

Paloauto - projekti joka ei koskaan lopu, osa 6

Paloautoon sijoitettaviin rekvisiittoihin voi luetella myös letkukelan, joka rakennettiin paloauton takaboksin katolle. Sitä varten meillä oli valmis, muovinen kela ja jämäkkää letkua. Letku kiinnitettiin kelaan kiinni toisesta päästään, kieputettiin rullalle ja toiseen päähän sorvattiin vielä letkun suutin.

Kelan päätyihin Jesse askarteli vanerikiekot luomaan siistimpää ja paloauton kanssa yhtenäisempää kokonaisuutta. Kiinnityksiin käytettiin pultteja. Koko kela pyörii akselin avulla sille tehdyn telineen varassa.


Sorvattu letkun suutin ja säätökahva

Kuvissa näkyykin jo vähän paloauton yllättävää värimaailmaa. Pohjamaalaus tehtiin aluksi siveltimellä, joka kyllä loppupintakäsittelyssä osottautui haasteelliseksi. Jostain syystä pohjamaali kökkööntyi välihionnan aikana hiomapaperiin. "Kärsivällisen" hionnan jälkeen paloauto pintakäsiteltiin kauttaaltaan valmiiksi sävytetyllä puolihimmeällä kalustemaalilla, tällä kertaa telalla levitettynä.

Kahvikupin ja värikartan kaunis sinfonia

Jossain pohjamaalin, välihiontojen ja kittausten välissä

Tasaisempi telalla levitetty maalikerros

Lokasuojia voitiin käsitellä erillään paloautosta ja vasta lopuksi ne sujautettiin paikoilleen

Alkuperäisen suunnitelman mukaan koko paloauto oli tarkoitus ruiskumaalata, mutta telalla vedetty jälki oli niin siistiä ja myös aika mukavaa puuhaa, niin päätimme luopua ruiskuttamisajatuksesta. Useamman telalla vedetyn kalustemaalikerroksen jälkeen paloauton pinta oli kauniin kiiltävä ja kestävän näköinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti